Asimilasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asimilasi ya iku prabawa unining basa tumrap unining basa liyané.

Tuladha:

  • (kedhondhong) dadi (gedhondhong)
  • (kreteg) dadi (kretek)
  • (kliliben) dadi (klilipen)

Uga delengen[besut | besut sumber]