Arkeoastonomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Arkeoastronomi minangka ilmu astronomi interdisipliner lan macem-macem ilmu sosial sing nyelidiki hubungan budaya masarakat jaman kepungkur karo obyek utawa fenomena sing ana lan kedadeyan ing langit.[1][2][3][4] Gagasan arkeoastronomi asring disalahpahami gegayutan karo jeneng "archaeo" sing dadi ater-ater istilah iki - tinimbang mung nyinaoni peninggalan sejarah sing ana gandhengane karo astronomi, archeoastronomy uga melu sinau babagan nilai, tradhisi, lan praktik budaya wong sing ana gandhengane karo macem-macem obyek lan fenomena kang ana ing langit.[1][4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b An introductory view on archaeoastronomy.
  2. Magli(2015), k. xi-xiii.
  3. "A Brief Introduction to Archaeoastronomy". terpconnect.umd.edu. Dibukak tanggal 2017-12-06.
  4. a b Ruggles(2005), k. x.