Aquafaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aquafaba saka wijining kacang putih

Aquafaba ( /ˌɑːkwəˈfɑːbə/ ) iku banyu kenyal kang wiji legume kayata chickpeas wis dimasak.

Amarga ndayani kanggo niru sipat fungsional kanggo endhog nalika masak, aquafaba bisa digunakake minangka pengganti langsung kanggo sawetara kasus, kalebu meringue lan marshmallow . Utamane cocog kanggo digunakake dening wong sing ngindhari endhog, kayata vegan . [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Wohlt, Goose. "The Official Aquafaba Site". www.aquafaba.com. Dibukak tanggal 2016-03-22.