Antropologi èkonomi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Antropologi èkonomi ya iku cabang èlmu Antropologi kang nliti sawiji bidang ing antropologi sosial-budaya kang musatké tandha-tandha èkonomi uripé manusa. Bidang kajian antropologi iki mung musat kajiané ing èkonomi, nanging konsép-konsép cara pandangé utawa approach bisa warna-warna[1][2]. Sejarah munculé antropologi èkonomi bisa dirunut saorané nganti ing artikel The Economic of The Trobriand Islanders. Artikel kuwi ditulis déning tokoh gedhé antropologi, Bronislaw Malinowski ing taun 1921. Sajanané adoh sadurungé karya Malinowski kuwi muncul wis ana karya ahli ekonomi Amèrika, Thorstein Veblen (1899)[1]. Isiné nyerupai gagasan-gagasan gedhé ing antropologi èkonomi. Veblen mratélakaké ana déné tandha-tandha-tandha-tandha èkonomi iku ora sepenuhé ditemtuaké karo faktor-faktor èkonomi. Inti kajian antropologi èkonomi nuduhaké ana déné kajian iki lumaku ing sawiji siklus. Awalé dibuka karo studi kang total lan holistik ing kabéh aspèk kahuripan menusa, studi ètnografi kang nalika iku ing bebrayan primitif. Sabanjuré studi antropologi èkonomi rada musatké bidang kajian kang spésifik ya iku bidang èkonomi sing sawiji bebrayan, ing dèsa utawa kutha[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Sairin, Sjafri; Semedi, Pujo; Hudayana, Bambang (2002). Pengantar Antropologi Ekonomi. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 979-9483-98-0. 
  2. The University of Chicago Press and Wenner-Gren Foundation for Anthropological Research (September1975). "Recent Contributionsin Economic Anthropology". Current Anthropology. Vol. 16. No. 3: 427–437.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)