Annapurna II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Annapurna II saka lor

Annapurna II iku sawijining pérangan Gunung Annapurna kang dunungé ana ing pagunungan Himalaya. Gunung iki ya iku pérangan wétan pagunungan iki. Annapurna II kapisan dipènèki ing taun 1960 déning sawijining tim Britania/India/Népal kang dibawahi J.O.M. Roberts liwat èrèngan kulon, lan dicedhaki saka lor. Golongan iki ngandhut Richard Grant, Chris Bonington, lan Sherpa Ang Nyima. Kalebu élévasiné, isolasiné, (jarak menyang puncak kang luwih dhuwur, ya iku Annapurna I, 30,5 km) lan kawigatèné (2.437 m), Annapurna II ora adoh sawuriné Annapurna I Utama, kang dadi pérangan kuloné. Annapurna II iku puncak kang mandhiri, sanadyan jenengé dijupuku saka Annapurna I.

Wong-wong Yugoslavia saka Slovénia mbalèni prèstasi mènèk iki ing taun 1969, kang uga mènèki Annapurna IV. Kazmir Draslar lan Majija Malezic tekan ing puncak. Ing taun 1973, dalan lintas Jepang ditempuh mawa mènèki rute lor antara IV lan V sadurungé mbanjuraké ruté miturut geger kulon. Katsuyuki Kondo bisa tekan puncak, mawa kinèrja solo kang nggumunaké.