Angkudan dalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Angutan Dalan iku tetumpakan (kendaraan) sing diidinaké migunakaké dalan, miturut "Peraturan Pamaréntah Nomer 44 Taun 1993 bab Kendaraan dan Pengemudi" disebutaké:

Sepédah Montor
yakuwi tetumpakan mawa motor nganggo rodha 2 (loro), utawa 3 (telu) tanpa omah-omahan (kabin), nganggo utawa ora nganggo kréta sisih.
Montor Panumpang
ya iku saben tetumpakan mawa motor sing dilengkapi saakèh-akèhé 8 (wolu) lungguhan ora kalebu papan lungguhan supir, nganggo utawa ora nganggo bagasi.
Montor Bis
ya iku saben tetumpakan mawa motor sing dilengkapi punjul 8 (wolu) papan lungguhan ora kalebu papan lungguhan supir, nganggo utawa ora nganggo bagasi.
Montor Barang
ya iku saben tetumpakan mawa motor saliyané sing kalebu sepédah montor, montor panumpang lan montor bis. Tuladha: trek, trek gandhèng, trek tronton, kontêner lsp.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]