Wadya anggegana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Angkatan Udhara)

Wadya anggegana ya iku bagéan saka Angkatan Bersenjata sawijining nagara kang dipigunakaké kanggo paprangan udara. Wadya anggegana umumé dumadi saka pesawat tempur, pesawat pembom, helikopter, pesawat angkut, lan pesawat udara liyané. Wadya anggegana uga tanggung jawab babagan kagiatan militer ing angkasa, kayadéné pluru kendhali balistik antar bawana lan komunikasi satelit. Sawetara wadya anggegana uga ngepalani aset-aset pertahanan udara kaya artileri anti-udara, peluru kendhali dharat tumuju udara, lan sistem pertahanan udara liyané.

Organisasi[besut | besut sumber]

Angkatan Udara umumé nganggo werna-werna montor mabur lan peralatan, antara liya:

Wadya anggegana ing Indonésia[besut | besut sumber]

Artikel utama: TNI Angkatan Udara
Logo TNI-AU

Wadya anggegana ing Indonésia disebut Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udara (TNI-AU), ya iku bagéan saka Tentara Nasional Indonesia kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Herman Prayitno. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku Komando Operasi Angkatan Udara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udara duwé: