Angkatan Udhara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Angkatan udhara (AU) yakuwi bagéan saka Angkatan Bersenjata sawijining negara kang dipigunakaké kanggo paprangan udhara. Angkatan udhara umumé dumadi saka pesawat tempur, pesawat pembom, helikopter, pesawat angkut, lan pesawat udhara liyané. Angkatan udhara uga tanggung jawab babagan kagiatan militer ing angkasa, kayadéné pluru kendhali balistik antar bawana lan komunikasi satelit. Sawetara angkatan udhara uga ngepalani aset-aset pertahanan udhara kaya artileri anti-udhara, peluru kendhali dharat tumuju udhara, lan sistem pertahanan udhara liyané.

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Angkatan Udhara umumé nganggo werna-werna montor mabur lan peralatan, antara liya:

Angkatan Udhara Indonésia[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: TNI Angkatan Udhara
Logo TNI-AU

Angkatan Udhara ing Indonésia disebut Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udhara (TNI-AU), yakuwi bagéan saka Tentara Nasional Indonesia kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udhara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Herman Prayitno. TNI-AU duwèni loro komando operasi yaiku Komando Operasi Angkatan Udhara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udhara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udhara duwé:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angkatan_Udhara&oldid=813679"