Angin Darat lan Angin Laut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Angin laut dan angin darat.png
Angin Laut lan Angin Darat

Angin Darat dan Angin Laut iku angin seng gerake dateng laladan lautan lan daratan. Angin Laut iku jinis angin seng gerake soko lautan ing daratan, sakwalike wektu mbengi dataran luweh adem saka lautane.[1] Waktu iku udara gerak saka daratan ing lautan, suasana iku disebutaken angin darat.[1]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. a b M. Sulaeman. Lebih Dekat dengan Alam. Jakarta: PT Grafindo Media Pratama. k. 115. ISBN 9789799255310.