Anggisrana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Barkas:Anggisrana-Solo.png
Anggisrana, Surakarta

Anggisrana (wonten tokoh pewayangan) punika salah satunggal e raksasa prajurit Alengka ingkang ndweni kesaktian sanggup ngubah wujudé padha karo keinginane.[1] Kados anak buah e lan pacar e Sarpakenaka.[2]

Anggisrana punika salah satunggal e tokoh prajurit Alengka ingkan wicacarita Ramahayana. suatu ketika olèh Dewi Sarpakenaka.[1] Anggisrana tinanggenah nyusup ing markas musuh dados telik sandi utawa mata-mata ingkang Pasangrahan Suwelagari karo maleh rupa dados kera.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Heru S Sudjarwo, Sumari, Undung Wiyono (2010). Rupa & Karakter Wayang Purwa Déwa, Ramayana, Mahabarata. Jakarta: Kakilangit Kencana. p. 227. ISBN 9786028556262.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  2. Pitoyo. "Anggisrana". Dibukak tanggal 7 Mèi 2014. Check date values in: |accessdate= (help)