Anekantavada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Anekāntavāda (aksara Dewanagari: अनेकान्तवाद) iku saka doktrin dhasar Jainisme sing wigati dhéwé. Doktrin utawa ajaran iki ngrujuk menyang konsèp utawa prinsip dhasar pluralisme lan kamajemukan cara ndeleng. Dadi iki rumus yèn kabeneran lan réalitas iku dideleng utawa dirasakaké béda-béda mawa cara ndeleng sing béda-béda lan ora ana cara ndeleng tunggal sing bener dhéwé.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anekantavada&oldid=1031534"