André Thouin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

André Thouin (10 February 1746 – 24 October 1824) inggih punika botani saking Prancis ingkang lair ing Paris. Gabriel Thouin (1747–1829) punika adik saking Thouin, yakuwi panyerat arsitèk landscape.

Panjenenganipun sinau babagan ngèlmu botani fhateng Bernard de Jussieu (1699-1777), 1793 piyambakipun dados ketua hortikultura wonten ing Musiyum National d'Histoire Naturelle, Paris. Panjenenganipun kanca raketipun Présidhèn AS Thomas Jefferson, sarta godfather Jean Baptiste de Lamarck.

Panjenenganipun kawentar amargi nyengkuyung ngèlmu agronomi, kados ta ngèlmu ilmiah ilngkang mbahas grafting tèhnik sarta pamilihan bibit. Panjenenganipun ugi dados pionir conservationalist, ingkang nggelingaken pentinge njagi wana sarta ngganti tetanduran kanggé ngimbangi karusakan amargi tingkahé manungsa.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  • This article is based on a translation of an article from the French Wikipedia.


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata


Cithakan:France-botanist-stub