André Beteille

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

André Beteille ya iku salah siji ahli Antropologi lan Sosiologi kalahiran ing Kalkuta, Indhi taun 1935[1]. Beteille olèh pendhidhikan antropologi saka Presidency College, Calcutta (sarjana BA) lan doktor (Ph.D) ing Delhi School of Economics[2]. Panlitian lapangan antropologi kang wis dilakoni ya iku ing Kerala, Tamil Nadu, India kidul[3][4]. Dhéwéké wis akéh nulis werna-werna karya tulis, antarané kang wis diterbité iku Caste, Class and Power; Changing Patterns in a Tanjore village (1965), The Idea of Natural Inequality and Other Essays (1983), Society and Politics in India, Essays in Comparative Perspective (1991), lan Antinomies of Society: Essays on Ideologies and Institutions (2000)[1]. Amarga Beteille tansah nglakoni panlitian ing wewengkon India, dhèwèké dadi fokus ing bab bebrayan India, khususé ing pulitik, stratifikasi sosial, lan hak-hak sipil[1][2]. Beteille dadi sawiji antropolog kang nganut tradisi antropologi ortodoks Inggris kang tokohé iku Radcliffe-Brown[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 73. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Andre Beteille : Biography and Contribution to World Sociology". Your Article Library. Dijupuk 2017-12-04. 
  3. "Andre Beteille appointed Ashoka University chancellor". Times of India. Dijupuk 2017-12-04. 
  4. "Andre Beteille". Department of Sociology University of Delhi. Dijupuk 2017-12-04.