Amal Algozhali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Amal Alghozali yaiku salah sawijining wong kang inspiratif. Dhèwèké dadi petani kang bisa mènèhi inspirasi kanggo petani-petani liyané. Sadurungé dadi petani, Amal nduwèni kepinginan dadi politikus. Dhèwèké tau kuliah ing Universitas Muhammadiyah Jakarta jurusan Ilmu Politik. Ananging nasib apik ora kanggo dheweke ing politik. Amal malah banting setir dadi petani. Nalika taun 2001, Amal dadi produsen pupuk cair.

Saiki Amal ora mung dadi petani biasa. Dheweke dadi motivator kanggo petani-petani liya. Kajaba iku, Amal uga dadi penyuluh pertanian. Akeh ngelmu kang diandharake dening Amal kanggo petani liyane. Ing antarane budidaya tanaman holikultura lan tanaman cepat panen. Saliyane iku, dheweke uga ngandharake budidaya lele, nila, lan patin.[1]

Kauripan[besut | besut sumber]

Nama : Amal Alghozali

Papan lair: Madiun

Tanggal lair: 14 Juli 1966

Pendidikan: Jurusan Ilmu Politik, Universitas Muhammadiyah Jakarta

Garwa: Dr H Ida Sofiani Indriani[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b kompas.id. "Kompas.Id". Kompas.Id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-12-21.