Aloo paratha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aloo paratha
Aloo Paratha1.jpg
Aloo Paratha with butter
Buku masakan: Aloo paratha  Médhia: Aloo paratha

Aloo Paratha ( Cithakan:Lit " paratha kentang") minangka salah sawijining olahan jinis roti sing asale saka anak bawana India . [1] Iki minangka panganan sarapan sing asale saka wilayah Punjab. [2] Resep iki minangka salah sawijining masakan sarapan sing paling populer ing saindenging wilayah kulon, tengah lan lor India uga wilayah wétan Pakistan. [3] Aloo parathas kalebu adonan tanpa ragi sing digulung nganggo campuran kentang tumbuk lan rempah-rempah, sing dimasak ing tawa panas nganggo butter utawa ghee. [4] Aloo paratha [5] biasane disajikake karo butter, chutney, utawa acar India ing macem-macem wilayah ing sisih lor lan kulon India.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goyal Siraj, Ashima (8 January 2015). "Breakfast like a king: Here's how to make Aloo Paratha". The Indian Express. Dibukak ing 7 April 2019.
  2. "Aloo Paratha | Traditional Breakfast From Punjab". TasteAtlas. Dibukak ing September 19, 2020.
  3. Anu Canumalla (16 October 2008). Paakam: Everyday Indian for a Vegetarian Lifestyle. AuthorHouse. pp. 75–. ISBN 978-1-4685-8061-7. Dibukak ing 26 March 2013.
  4. "Quick Recipe: Aloo Paratha".
  5. "Quick Recipe: Aloo Paratha Recipe in Hindi".