Al 'Arish

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Peta Mesir

Arish utawa el-Arīsh (basa Arab: العريش ) iku kutha krajan lan kutha paling gedhé (kanthi gunggung padunung 114.900) saka Governorat Shamal Sina', Mesir, kang dumunung ing pesisir Segara Tengah lan ing ujung Sinai, 344 kilometer saka Kairo.

Al `Arīsh misuwur amarga banyuné kang biru bening lan wit palem lan pasir putih ing pesisiré, duwèni plabuhan yacht , lan hotèl-hotèl méwah.

Ing El Arish ana wadi utawa kali garing gedhé, kang diarani Wadi el Arish, kang nampung banyu banjir saka tlatah lor lan tengah Sinai.

Referensi[sunting | besut sumber]

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Al_%27Arish&oldid=1010113"