Ahmad Darodji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ahmad Darodji ya iku mubaligh kang njawani. Dhèwèké lair ing Semarang, 31 Agustus 1940 . Dhèwèké nerapaké ajaran Islam lan budaya Jawa ing uripé sadina-dina. Ahmad Darodji kandha ana déné ajaran Jawa iku akèh sumberé saka ajaran Islam, tuladhanè ya iku ajaran Mangkunegoro. [1]Ahmad Daroji ngrasa manéka warna tugas kang saiki dilakoni ora dadi gawé. Dhèwèké ajeg kepéngin dadi wong kang manfaat. Lan dhèwèké kandha yèn Islam iku rahmatan lil alamin utawa rahmat kanggo sakabèhan alam. Dhèwèké remen tenis, renang uga mènèhi wulangan ngaji.

Pendidikan:[besut | besut sumber]

  1. SD - SMA : Surakarta
  2. Fakultas Syariah : IAIN Sunan Kalijaga Yogyakarta
  3. SESPA (Sekolah Staf lan Pimpinan Administrasi)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sadono SY, Bambang, ed. (1991). Tokoh & Potensi Kunci Jawa Tengah (Apa & Siapa 1991-1992). Semarang: Penerbit Citra Almamater. k. 29.