Agnostisisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Agnostosisme (Yunani: αγνωστικισμός, agnostikismós, saka a- (ora (alpha privans)) lan gnosis(kawruh)) iku sawijining aliran kapracayan. Panganut aliran iki ora ngerti yèn Allah iku ana utawa ora lan dadi ora preduli.

Aliran iki béda karo ateisme. Wong atéis pracaya yèn Allah ora ana, minangka wong agnostis ora ngerti yèn Allah/Déwa iku ana utawa ora.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.