Aeromodelling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Aeromodelling ya iku kagiyatan sing nggunakaké sarana miniatur (model) montor mabur kanggo tujuan rekreasi, edukasi lan Olahraga. Kagiyatan iki lumrahé disenèngi déning peminat èlmu kawruh, tèknologi lan peminat Olahraga ing kijenan utawa sing gabungan saka organisasi/klub, aeromodelling éwoning Aerosport lan Pramuka SAKA Dirgantara (Ékan Karya Dirgantara) Aeromodelling wis lawas dikenal ing jaban rangkah nanging ing Indonesia relatif kurang populer. Sanajan kurang populer Aeromodelling mesthi dilombakné ing tiap-tiap dhaerah kaya Kejurda(Kejuaraan Daerah), PORPROV (Pekan Olahraga Provinsi), PON (Pekan Olahraga Nasional) nganti Perlombaan Kancah Internasional.

Deskripsi[besut | besut sumber]

Sajatiné peminat Aeromodelling iki dicacah dados 3 kategori:

1. Peminat Aeromodelling ing kategori mung kanggo kasenengan (fun)

2. Aeromodelling dadi sarana nimba lan nekuni ngèlmu kawruh

3. Aeromodelling dadi sarana pikantuk prestasi olahraga kedirgantaraan

Lumrahé kategori kaloro sing terakhir duwé gayutan caket lan konsisten ing nglakoni kagiyatan iki. Kagiyatan Aeromodelling ora namung nyiapaké rèmaja kanggo nekuni profesi penerbangan amarga ana 2 prabawa sosial, sing pisanan ya iku ngelatih katekunan, kasabaran lan ketlaténan uga kanggo ngrasakaké kaendahan, kaloro kita olèh aji tambah/bekal kanggo karieripun ing jero ngèlmu penerbangan.

Jinis Pesawat[besut | besut sumber]

Pesawat model sing digunakaké ing kagiyatan Aeromodeling bisa diklompokaké dadi salah siji saka telung kelompok:

1. Pesawat Free flight (F/F) mabur tanpa kontrol eksternal saka tanah. Jinis model nggunakaké kakuwatan tangan penerbang.

2. Pesawat Control line (C/L) nggunakaké kontrol kabel/tali (racaké loro) siji gawé sayap sing sijiné gawé controller. variasi saka sistem iki ya iku model Round-the-pole flying (RTP)/ model sing muteri cagak.

3. Pesawat radio kontrol nggunakaké pemancar sing dilakokno karo controller, ngirimké sinyal radio ana ing panrima saka model sing nglakokaké servo supaya pesawat bisa mabur ngepas karo apa sing dipingini.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • RC advisor′s Model Airplane Design Made Easy, dibesut karo Carlos Reyes, diunggah saka RCadvisor.com, Albuquerque, New Mexico, 2009
  • The Great International Paper Airplane Book, by Jerry Mander, George Dippel and Howard Gossage, Simon and Schuster, New York, 1967
  • Model Aircraft Aerodynamics, by Martin Simons, Argus, Watford, Herts, England, 1978
  • How to Design and Build Flying Model Airplanes, by Keith Laumer, Harper, New York, 1960
  • The Middle Ages of the Internal-Combustion Engine, by Horst O. Hardenberg, SAE, 1999
  • Model Airplane Design and Theory of Flight, by Charles Hampson Grant, Jay Publishing Corporation, New York, 1941
  • Daftar Kontak Aeromodelling di Indonesia


Cithakan:Pramuka-stub