Abortus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Abortus utawi aborsi, saking basa Latin: abortus provocatus, punika inggih tindhakan pangguguran kandhungan. Dados ngguguraken foetus utawi janin ingkang taksih dibobot déning tiyang wadon.

Ing kathah negari, tindhakan abortus punika dipunlarang. Agami ugi nglarang. Nanging sajatinipun mbokmenawi kathah kasus ing pundi abortus saged dipunlaksanakaken.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abortus&oldid=803773"