A Child's History of England

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

A Child's History of England iku buku sing dianggit Charles Dickens. Carita iki muncul pisanan kanthi wujud serial ing Household Words, saka 25 Januari 1851 nganti 10 Dhésèmber 1853. Dickens uga nerbitaké caritané awujud buku kanthi telung jilid: jilid angka 1 kala 20 Dhésèmber 1851; angka 2, 25 Dhésèmber 1852; lan angka 3 24 Dhésèmber 1853.[1] Masiya kabèh jilid diterbitaké wulan Dhésèmber, taun terbit saben buku didadiaké taun sabanjuré. Sesirahé ya iku:

  • Jilid I. – England from the Ancient Times, to the Death of King John (1852)
  • Jilid II. – England from the Reign of Henry the Third, to the Reign of Richard the Third (1853)
  • Jilid III. – England from the Reign of Henry the Seventh to the Revolution of 1688 (1854)

Dickens mentheng buku iki kanggo "Anakku sing tak sayang. Pangarepku buku iki bisa mbiyantu, lan bisa diwaca kanthi wigatèn". Caritané ngamot sujarah antara kalamangsa 50 sadurungé maséi lan 1689, akir caritané ngringkes sawenèh kadadéan nganti penobatan Ratu Victoria.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Austen, Jane.
  2. Dickens, Charles (1851).