A. Walid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

A. Walid, H.SH (lair 17 Mei 1943) ya iku tilas DPRD Surakarta (1971-1997 & 1992-1997) uga tilas MPR RI (1991-1999). Panjenengané lulus SD ing taun 1955, SMP taun 1985, SMA taun 1961 lan dadi sarjana ing UMS (Universitas Muhamadiyah Surakarta) ing taun 1988.

Kauripan[besut | besut sumber]

A. Wahid, lair ing Sragen. Panjenengané wiwit cilik mung di emong déning ibuné amarga wiwit umur 3 sasi uwis ditinggal séda déning bapake. A Wahid lan ibuné urip miskin. Senadyan miskin, nanging panjenengané kelebu salah sawijining siswa sing pinter. Ana ing sekolahan panjenengané kerep entuk ranking siji.[1]

Panjenengané wiwit cilik uwis diwulang dening simbahé supaya tekun anggoné ngibadah lan sinau. Pamrihé supaya uripé mbésuk bisa owah. Sing dhisiké miskin bisa dadi sugih. Ora mung bandha nanging uga sugih ngèlmu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rochadi DS, Sri, ed. (2005). Mini Biografi Sejumlah Tokoh & Eksekutif Wong Solo. Semarang: Citra Alumni Perkasa. kk. 20–21.