A.S. Laksana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
A. S. Laksana
Jeneng pèn Sulak
Pakarya Sastrawan

A. S. Laksana ya iku sastrawan.

Dhèwèké wiwit aktip nulis kawit 1990, nanging karya fiksine agi dipublikasikake purwa taun 2000.[1][2]

Buku cerkak sepisanane Bidadari yang Mengembara terbit ing 2004, éntuk pahargyan Buku Sastra Terbaik saka kalawarti Tempo.[3] Dhèwèké dialem ampuh akrobat ngaggo tata basa, pinter ngramu guyon, kalisanan, lan budaya massa ana prosa.[3]

Saurunge mlebu donya sastra, dhèwèké makarya dadi juru warta ana kalawarti Detik kang dibreidel ing jamane Soeharto.[3]

Awit saka prihatine marang donya panulisan ana Indonesia, dhèwèké lan kancane loro banjur ngedhegake sekolah menulis kreatif Jakarta School ing 2004.[3] Dhèwèké uga aktip mulang ana kelas-kelas nulis kang diselenggarakake déning manéka lembaga ana Jawa lan njaba Jawa.[3]

Taun 2013, dhèwèké nerbitake buku cerkak Murjangkung, Cinta yang Dungu dan Hantu-Hantu, olèh pahargyan manèh minangka Buku Sastra Terbaik saka kalawarti Tempo.[3] Murjangkung kapilih minangka prosa paling apik versi Tempo.[4]

Ing September 2015, dhèwèké nerbitake buku Si Janggut Mengencingi Heru Cakra.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Berbagi Cerita Bersama A.S.Laksana". dw.com/id. 2015. Dijupuk 21 August 2016. 
  2. "A.S. Laksana: Si Pencinta Cerita". Indonesia National Book Commite. 2015. Dijupuk 21 August 2016. 
  3. a b c d e f g "Karya Tulisan AS Laksana, Sang Penulis". dewimagazine.com. 2015. Dijupuk 21 August 2016. 
  4. "Inspirasi Menulis dari AS Laksana: Bacalah Karya-karya Terbaik dari Penulis Terbaik". bukuonlinestore.com. 30 January 2014. Dijupuk 21 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]