Menyang kontèn

A.P. Giannini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Amadeo Giannini
Amadeo Giannini (1927)
LairAmadeo Pietro Giannini
(1870-05-06)6 Mèi 1870
San Jose, California, U.S.
PatiJuni 3, 1949(1949-06-03) (umur 79)
San Mateo, California, U.S.
Holy Cross Catholic Cemetery
Jeneng liyaA. P. Giannini
BojoClorinda Cuneo
Anak6, including Claire Giannini Hoffman
Wong tuwa
  • Luigi Giannini (bapak)
  • Virginia Demartini (ibu)

Amadeo Peter Giannini (lair ing San Jose, 6 Mei 1870) yaiku salah sawijing bangkir saka Amérika Sarékat. Bapake séda nalika Giannini umuré 7. Dhéwéké ngadekakè Bank of Italy taun 1904. Giannini uga dadi bangkir pelopor kang ménéhi utangan kanggo buruh lan wong cilik.

Lelakon urip[besut | besut sumber]

Giannini lair ing San Jose, 6 Mei 1870.[1] Bapake yaiku Luigi Giannini lan ibune asmane Virginia Demartini. Luigi Gianni pindah saka Genoa, Italia tumuju Amérika Sarékat.

Nalika umure 14 taun, dheweke mbiyantu usaha bapake.

Gianni seda tanggal 3 Juni 1949 ing San Matéo.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Susanto, Ready (2004). 100 Tokoh Abad ke-20 Paling Berpengaruh. Bandung: Penerbit Nuansa. kc. 122. ISBN 9799481414.