Ékonomètrika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ékonomètrika iku èlmu sing mbahas masalah pangukuran gayutan ékonomi. Amarga saka iku, Ékonomètrika iku èlmu sing nyakup téyori ékonomi, matématika, lan statistika sajeroning siji sistem sing wutuh, dadi èlmu sing madeg dhéwé lan béda karo èlmu ékonomi; matématika; utawa statistika. Ékonomètrika kanggo piranti analisis ékonomi sing tujuané kanggo nguji bener orané téorama-téorama téyori ékonomi sing arupa gayutan antarvariabel ékonomi karo data èmpirik.