Ékonomètrika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ékonomètrika iku èlmu sing mbahas masalah pangukuran hubungan ékonomi. Amarga saka kuwi, Ékonomètrika iku èlmu sing nyakup téori ékonomi, matématika, lan statistika jroning siji sistem sing utuh, dadi èlmu sing madeg dhéwé lan béda karo èlmu ékonomi; matématika; utawa statistika. Ékonomètrika dipigunakaké minangka alat analisis ékonomi sing tujuané kanggo nguji bener orané téorama-téorama téori ékonomi sing arupa hubungan antarvariabel ékonomi karo data èmpirik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ékonomètrika&oldid=833336"