Menyang kontèn

Éducation européenne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Education européenne (Prancis Pawiyatan Éropah) iku siji novèl basa Prancis pangriptané Romain Gary sing dibabar ing taun 1945.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Janek Twardowski, protagonis carita iki, iku siji bocah lanang umur patbelas taun. Dhèwèké anaké siji dhokter Polen saka Wilno. Ing awal mangsa atis taun 1942, nalika Paprangan Stalingrad wiwit, Janek lumebuh alas amarga didhawuhi wong tuwané lan ndelik ing kono. Wong tuwané emoh manawa Janek iku tiwas ing ngayuda kaya kakangmasé loro. Dhèwèké olèh sapuluh sak kenthang sing siji-sijiné aboté sèket kilogram. Sawisé sawatara dina ora olèh kabar saka wong tuwané, dhèwèké ngira manawa wong tuwané wis dipatèni wadyabala Jerman. Banjur dhèwèké metu saka alas lan mèlu perang.