Romain Gary

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Romain Gary (pocapan Prancis: [gaʁi]; 21 Mèi [Julian 8 Mèi] 1914 – 2 Dhésèmber 1980), lair mawa jeneng Roman Kacew lan uga ditepungi mawa jeneng Émile Ajar, iku sawijining diplomat Prancis, pangripta roman, sutradara filem lan pilot Perang Donya II katurunan Litvak Yahudi Litowen. Dhèwèké siji-sijiné pangripta sing menangaké Prix Goncourt ping loro mawa jeneng sing béda-béda. Romain Gary iku nulis buku Education européenne ing taun 1945.