Ès serut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shaved ice
Sno cone.jpg
Snow cone with cherry syrup
JinisFrozen dessert
Ajangandessert, snack
Woworan pokokIce, syrup
Buku masakan: Shaved ice  Médhia: Shaved ice

Es serut minangka kulawarga panganan cuci mulut adhedhasar es sing digawe saka es sing apik, utawa es sing diremuk alus lan bumbu utawa sirup. Biasane, sirup ditambahake sawise es wis beku lan dicukur - umume nalika adol. Nanging, rasa rasa uga bisa ditambahake sadurunge beku. Panganan cuci mulut dikonsumsi ing saindenging jagad kanthi maneka warna lan tata cara. Es sing digiling uga bisa dicampur karo cuweran sing akeh kanggo ngasilake omben es sing diserut.