Çäkçäk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Çäkçäk
Chakchak.jpg
Çäkçäk (right) and Boxara käläwäse (left)
JinisDoughnut
Panggonan asalRussia
Tlatah utawa prajaTatarstan and Bashkortostan
Woworan pokokDough, optionally hazelnuts
Buku masakan: Çäkçäk  Médhia: Çäkçäk

Çäkçäk (pocapan [ɕækˈɕæk], Yañalif : Cəkcək, Tatar Sirilik : Чәкчәк utawa чәк-чәк, çäk-çäk ; Basa Tajik: чақчақ , chaqchaq ; Kyrgyz: чак-чак  ; Basa Uzbèk: chak-chak  ; Rusia: чак-чак , cakra-cakra ; Bashkir: сәк-сәк , Sak-Sak, Kazakh "шек-шек" (shek-shek)), kerep anglicized minangka Chak-Chak /ækˈæk/, punika Tatar manis . Utamane misuwur ing Tatarstan lan Bashkortostan, lan diakoni minangka legi nasional Tatarstan ing Ruslan .Çäkçäk digawe saka potongan adonan tanpa ragi lan digulung dadi bal ukuran hazelnut, banjur digoreng lenga ing jero . Pilihan hazelnut utawa woh-wohan garing ditambahake ing campuran kasebut. Bal sing digoreng ditumpuk ing gundukan ing cetakan khusus lan dicelupake karo madu panas. Sawise adhem lan pengerasan, çäkçäk bisa uga dihiasi kanthi pilihan kacang hazel lan woh-wohan sing wis garing.