Zhou Zuoren

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zhou Zuoren

Zhou Zuoren (lair 16 Januari 1885 – tilar donya 6 Mei 1967 kanthi umur82 taun) yaiku penulis esai lan penerjemah saka Cina.[1] Dheweke yaiku adhi saka penulis Lu Xun.[1] Lair di Shaoxing, Zhejiang, Zhou Zuoren nyinaoni Basa Jepang lan kulture nalika sinau ing kono.[2][3] Ing kono dheweke mulai nyinaoni Yunani kuno kanthi ancas kanggo nerjemahake ing Basa Cina Kuno.[3]

Gaya penulisaw kang seger gawe dheweke dadi figur penting Sastra Kontemporer Cina.[4] Dheweke kepencut banget ing crita rakyat, anthropologi, lan sejarah.[4] Mula dheweke akeh nerjemahake cerita Yunani Kuno lan Jepang.[4] Dheweke yaiku penerjemah kawiwitan kang nerjemahake cerita Ali Baba ing Basa Mandarin.[4] Dene karya terjemahane kang paling gawe dheweke bombong yaiku Lucian's Dialogues.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (zh) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 1-3
  2. ^ (en)[<http://www.britannica.com/EBchecked/topic/114750/Zhou-Zuoren>. Zhou Zuoren], Encyclopædia BritannicaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.
  3. ^ a b (en)Early Life of Zhou Zuoren, Cultural ChinaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.
  4. ^ a b c d e (en)Zhou Zuoren During the May Fourth Movement, Cultural ChinaDiundhuh tanggal 24 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhou_Zuoren&oldid=831308"