Lu Hsün

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zhou Shuren
LuXun1930.jpg
Jeneng samaran Lu Xun
Lair 25 September 1881
Shaoxing, Zhejiang, RRC
Séda 19 Oktober 1936 (yuswa 55 taun)
Pagawéan Panulis cerkak, kritikus, panulis esai
Mangsa panulisan 1918-1936

Lu Hsün (Cina tradisional: 魯迅; Cina prasaja: 鲁迅; Pinyin: Lǔ Xùn) utawi Lu Hsün (Wade-Giles), punika nami pena saking Zhou Shuren (Cina tradisional: 周樹人; Cina prasaja: 周树人; Pinyin: Zhōu Shùrén; Wade-Giles: Chou Shu-jen) (lair 25 September 1881 – tilar donya 19 Oktober 1936 kanthi umur55 taun) punika salah satunggil panulis utami Cina saking abad kaping 20. Panjenenganipun dipunanggep déning kathah tiyang minangka pangadeg sastra Cina modhèrn, panjenenganipun nyerat ing baihua (白话) (ingkang asli) sarta Cina klasik. Lu Xun punika satunggiling cerpenis, editor, panerjemah, kritikus, eseis lan penyair.


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lu_Hsün&oldid=822910"