Xenopus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Xenopus
Xenopus laevis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Amphibia
ordo: Anura
kulawarga: Pipidae
Genus: Xenopus
Wagler, 1827
Spesies

Xenopus amieti
Xenopus andrei
Xenopus borealis
Xenopus boumbaensis
Xenopus clivii
Xenopus fraseri
Xenopus gilli
Xenopus itombwensis
Xenopus laevis
Xenopus largeni
Xenopus longipes
Xenopus muelleri
Xenopus petersii
Xenopus pygmaeus
Xenopus ruwenzoriensis
Xenopus tropicalis
Xenopus vestitus
Xenopus victorianus
Xenopus wittei

Xenopus yaiku kodhok kang asale saka Sahara, Afrika.[1] Xenopus dikenal minangka kodhok pencakar saka Afrika utawa Platanna, amarga duwe sikil kanthi bentuk cakar kang digunakake kanggo nyuwek panganane.[1] Xenopus bentuk bunder, kaya endhog lan duweni kulit kang lunyu banget.[2] Umume, xenopus ditemokake ing banyu kanthi werna ijo semu abu-abu, lan tansah ganti kulit ing saben mangsa.[2] Xenopus duweni wektu urip sekitar 5-15 taun.[2] Xenopus lanang lan wadon bisa dibedakake adhedhasar bentuke.[2] Bentuk xenopus lanang biyasane sekitar 20% luwih cilik saka xenopus wadon, kanthi awak lan sikil rada langsing.[2] Xenopus wadon luwih lemu kanthi benjolan dhuwur mburi sikil, karena benjolan mau minangka panggona endhog.[2] Jinis xenopus yang terkenal adalah kang misuwur yaiku xenopus laevis lan xenopus tropicalis.[2] Sakloron jinis xenopus iki digunakake ing laboratorium minangka subyek paneliten.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) Keith Hall, Brian. (1999). Evolutionary Developmental Biology. South America. Kluwer Academic. ISBN 0-412-78590-0, 9780412785900. Page 124.
  2. ^ a b c d e f g h (en) African Clawed Frog, xenopuswiki.wetpaint.com. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xenopus&oldid=832691"