Wisent

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wisent
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Artiodactyla
kulawarga: Bovidae
Genus: Bison
Species: B. bonasus
Jeneng binomial
Bison bonasus
(Linnaeus, 1758)

Wisent (pocapan: ˈviːzənt) utawa uga diarani Bison Eropah (Bison bonasus) iku sajinising bison sing urip ing Eropah. Jaman mbiyèn wisent iku urip sa-Eropah. Saka Pulo Britania saka Skandinavia nganti Segara Tengah. Nanging wisent wis mèh punah lan saiki anané namung ing Eropah Wétan waé. Bison Eropah dawane 2.9 m lan dhuwure 1.8–2.2 m, bobote 300–920 kg.

Chatetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wisent&oldid=868781"