William Sealey Gosset

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
William Sealy Gosset
Student ing taun 1908
Student ing taun 1908
Miyos 13 Juni 1876
Canterbury, Kent, Inggris
Tilar donya 16 Oktober 1937 (umur 61)
Beaconsfield, Buckinghamshire, Inggris

William Sealy Gosset (13 Juni, 1876–16 Oktober, 1937) iku stastitikawan misuwur, sing kondhang kanthi jeneng sesinglon Student lan asil karyané ya iku Dhistribusi t Student (‘’Student's t-distribution’’. Lair ing Canterbury, Inggris saka pasangan Agnes Sealy Vidal lan Kolonèl Frederic Gosset, Gosset mlebu Winchester College sadurungé sinau kimia lan matématika ing New College, Oxford. Nalika lulus taun 1899, William gabung ing parusahan bir Dublin ya iku Arthur Guinness & Son.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • ‘Student’s’ Collected Papers (edited by E.S. Pearson and John Wishart, with a foreword by Launce McMullen), London: Biometrika Office. (1942)

Biografi[sunting | sunting sumber]

  • E. S. Pearson (1990) ‘Student’, A Statistical Biography of William Sealy Gosset, Edited and Augmented by R. L. Plackett with the Assistance of G. A. Barnard, Oxford: University Press.
  • E. S. Pearson, "'Student' as Statistician, Biometrika Vol. 30, No. 3/4 (Jan., 1939), pp. 210-250.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]