Willem-Alexander saking Walandi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Willem-Alexander
Raja Walandi

(gelar lain)

Willem-Alexander ing New York City, 2009
Raja Walandi
Pamaréntahan 30 April 2013 – samenika
Didhisiki Beatrix
Pewaris Catharina-Amalia
Perdana Menteri Mark Rutte
Garwa Máxima Zorreguieta Cerruti

(m. 2002)

Isu
Catharina-Amalia, Putri Oranje
[[Putri

Alexia saking Walandi|Putri Alexia]]
Putri Ariane

Asma jangkep
Willem-Alexander Claus George Ferdinand
House Wangsa Orange-Nassau
Wangsa Amsberg
Bapa Claus von Amsberg
Ibu Putri Beatrix
Agami Protestan

Willem-Alexander saking Walandi miyos (27 April 1967) inggih menika raja Walandi samenika. Panjenenganipun jumeneng nata awit tanggal 30 April 2013 minangka gantosipun Ratu Beatrix. Willem-Alexander menika putra pambajeng Ratu Beatrix lan Pangeran Claus.[1] Willem-Alexander kagungan rayi kalih, Pangeran Johan Friso lan Constantijn.[1]

Willem Alexander dipunlantik minangka raja Walandi kapisan ing salebeting 120 taun, wekdal dinten Selasa sasampunipun Ibunipun, Ratu Beatrix, mandhap keprabon/turun tahta, mungkasi 33 taun minangka raja Walandi.[2] Raja Willem dipunparingi pendidikan ing Wales, panjenenganipun pikantuk gelar sejarah ing Universitas Leiden. Willem nate tugas dados tentara Royal Navy 1985-1987.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]