Univèrsitas Leiden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Universitas Leiden)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Leiden University
Universiteit Leiden
UniversiteitLeidenLogo.jpg
Latin: Academia Lugduno Batava

Motto Praesidium Libertatis
(Bastion of Freedom)
Diadegaké 1575
Jinis Public
Rèktor Carel Stolker
Dosèn 3,973
Mahasiswa 18,026
Lokasi Leiden, Belanda
Panampa Nobel Heike Kamerlingh Onnes,
Hendrik Lorentz,
Pieter Zeeman,
Willem Einthoven
Situs wèb www.leiden.edu

Univèrsitas Leiden (basa Walanda:Universiteit Leiden utawa sadurungé Rijksuniversiteit Leiden; "Univèrsitas Negeri Leiden") iku sawijining univèrsitas sing papané ana ing kutha Leiden, Walanda. Univèrsitas iki sing tuwa dhéwé ing Walanda lan didegaké ing taun 1575. Sajatiné univèrsitas sing tuwa dhéwé iku Universitas Leuven (1425), nanging saiki papané wis ora ing Walanda manèh nanging ing Belgia. Univèrsitas Leiden didegaké déning Pangéran Willem van Oranje, pemimpin pambalélan Walanda nalika Perang 80 Taun nglawan Spanyol. Miturut tradhisi univèrsitas iki didegaké ing tanggal 8 Februari 1575 sawisé kutha Leiden sing wis dikupeng wadya-bala Spanyol sawetara wanci bisa dibébasaké. Banjur jiwa kapahlawanan wong-wong Leiden arep diparingi anugrah. Para pedunung iki diwèhi rong pilihan: univèrsitas ing kutha Leiden utawa ora mbayar pajeg sawetara wanci. Para pedunung jaré banjur milih pilihan kapisan.

Taun 2005, ndhuweni 17.251 mahasiswa kang sinau ing saga fakultas utama kang ana ing Univèrsitas Leiden:

Motto Universitas Leiden yaiku Praesidium Libertatis.

Tokoh-tokoh misuwur kang kuliah ing Univèrsitas Leiden[sunting | sunting sumber]

Gedung Perpustakaan [1]

Kerja bareng déning Hindia-Walanda utawa Indonésia[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Univèrsitas Leiden ing Wikimedia Commons.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]