Wikipedia:Gapura Komunitas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Komunitas

Nulis artikel/Nyerat artikel
Sugeng rawuh! - Kothak wedhi - Aturan - Hak cipta - Miwiti kaca anyar - Nyunting kaca - Panduan tata-letak - Pasang Aksara (Ejaan) - Artikel sing disuwun - Daftar Artikel Dhasar

Bab Wikipedia
Bab Wiki - Wikimedia - Pangumuman - Warung Kopi - Milis - Kliping (Wikipedia ing Médhia Massa) - Wikiwan lan wikiwati - Mangga di-itung cacahé suntingan 'njenengan! - Pangurus - Sumbangan dana


Sugeng Rawuh ing Gapura Komunitas Puzzle stub.png Wikipedia Abasa Jawi

Lambang-HB.png
Lambang Mangkunegaran-edit.png

Gapura komunitas kuwi utamané kanggo golèk informasi bab apa waé kang ana ing Wikipedia Abasa Jawi. Golèk informasi bab gawéan apa waé kang kudu dirampungaké, lan maca utawa nglapuraké warta bab kagiatan anyar ing Wikipedia Abasa Jawi.


Apa sing diarani artikel | Daftar Artikel Dhasar | Babel | Kanggo sing ora ngerti basa Jawa | FAQ panyuntingan | Cara nganggo interwiki | Disambiguasi | FAQ bab Wikipedia | Kawicaksanan ing Wikipedia | Kawicaksanan wewadi | Kasalahan kang umum ing Wikipedia | Kauntungan duwé akun | Panduan tata-letak | Cathetan sikil | Paugeran ejaan | Pedoman penggunaan kata | Panyangkalan medis | Panyangkalan umum | Peraturan-peraturan ing Wikipedia | Perihal | Peringatan pemberitahuan isi cerita | Bab kaca owah-owahan | Ringkesan panyuntingan | Suntingan Prasaja | Tetep tenang | Tulung panganggo anyar aja diwedèn-wedèni | Tulisan rintisan | Tutorial | Vandalisme


Nuvola apps bookcase.png Paugeran


Aja mangu-mangu nyunting artikel | Nyunting kaca | Miwiti kaca anyar | Paugeran maringi nami artikel | Paugeran mènèhi kategori | Wiki Markup | Tata letak | Pasang Aksara (Ejaan) | Bangun jaringan kaca | Disambiguasi | Etika |Aja kabebanan aturan | Kutipen sumber tulisan | Tapak astani urun-rembug panjenengan ing kaca dhiskusi | Aja nyerang pribadi | Mlebu log sadurungé ngayahi panyuntingan drastis | Pencekalan lan pamblokiran



Warta Wikipedia

2012[sunting | sunting sumber]

  • 30 Agustus 2014 - Cacahing artikel kapétung nganti dina iki: 47.661 artikel.
  • 17 September 2012 - Proyèk revitalisi Wikipedia abasa Jawa arupa kompetisi nulis Papat Limpad 2012 diwiwiti, diiloni déning 6 Pawiyatan Luhur ing Jakarta, Jawa Tengah lan Yogyakarta.
  • 25 Agustus 2012 - Wikipedia abasa Jawa nduwèni 39.000 artikel. Artikel ka-39.000 kanthi irah-irahan Krisis utang Éropah 2010.
  • 21 Mei 2012 - Wikipedia abasa Jawa nduwèni 38.000 artikel. Artikel ka 38.000 kanthi irah-irahan Muara Ciujung Wétan, Rangkasbitung, Lebak.
  • 7 Mei 2012 - Peluncuran Proyèk Papat Limpad 2012 arupa pelatihan lan kompetisi nulis ing Wikipeia abasa Jawa, minangka karya bebarengan Wikimedia Indonesia karo 6 pawiyatan luhur ya iku: IKIP PGRI Semarang, UNDIP, UGM, UNNES lan UNY.
  • 8 Maret 2012 - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik peringkat ka-66 ing donya kanthi 37.778 artikel.

2011[sunting | sunting sumber]

  • 14 November 2011 - Panganggo Sigit, Puryono lan Nurulbaitirohmah diangkat dadi pangurus ing Wikipedia abasa Jawa.
  • 27 September 2011 - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik artikel ka-37.000 kanthi irah-irahan Taufiq Effendi.
  • 21 Maret 2011 - Wikipedia abasa Jawa bebarengan karo Wikimedia Indonesia lan Universitas Negeri Semarang nganakake kompetisi nulis "Papat Limpad".
  • 22 Agustus - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 36.000 artikel. Artikel ka-36.000 kanthi irah-irahan Ada Band.
  • 6 Agustus - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 35.000 artikel. Artikel ka-35.000 kanthi irah-irahan Guwa Son Doong,
  • 24 Juni - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 34.000 artikel. Artikel ka-34.000 kanthi irah-irahan Crenarchaeota.
  • 1 Mei 2011 - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 33.000 artikel. Artikel ka-33.000 kanthi irah-irahan Lampah-Lampahanipun Radèn Mas Arya Purwalelana.
  • 12 Februari 2011 - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 32.000 artikel. Artikel ka-32.000 kanthi irah-irahan Pucangtelu, Kalitengah, Lamongan.
  • 15 Januari 2011 - Wikipedia abasa Jawa wis ngancik 31.000 artikel. Artikel ka-31.000 kanthi irah-irahan: Ketéla pohung.

2010[sunting | sunting sumber]

  • 3 Austus 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik 30.000 artikel. Artikel ka-30.000 kanthi irah-irahan: Daun, Sangkapura, Gresik.
  • 12 Juni 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik 29.000 artikel. Artikel ka 29.000 kanthi irah-irahan: Tim nasional bal-balan Jepang
  • 24 Mei 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-58 ing donya kanthi 28.465 artikel.
  • 17 Mei 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-59 ing donya kanthi 28.116 artikel.
  • 14 Mei 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik 28.000 artikel. Artikel ka 28.000 kanthi irah-irahan: Goodluck Jonathan
  • 27 April 2010 - Peringkat Wikipedia Basa Jawa munggah manèh dadi ka-60 ing donya kanthi 27.194 artikel.
  • 23 April 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik 27.000 artikel. Artikel ka 27.000 kanthi irah-irahan: Bojong, Tretep, Temanggung
  • 23 April 2010 - Peringkat Wikipedia Basa Jawa munggah manèh dadi ka-61 ing donya kanthi 26.972 artikel.
  • 21 April 2010 - Peringkat Wikipedia Basa Jawa mlorot dadi ka-62 ing donya kanthi 26.685 artikel.
  • 18 April 2010 - Peringkat Wikipedia Basa Jawa mlorot dadi ka-61 ing donya kanthi 26.617 artikel.
  • 14 Maret 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-60 ing donya kanthi 26.211 artikel.
  • 11 Maret 2010 - Wikipedia basa Jawa wis ngancik 26.000 artikel.
  • 11 Maret 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-61 ing donya kanthi 25.994 artikel.
  • 5 Maret 2010 Sabudis diangkat dadi pangurus.
  • 18 Februari 2010 Wikipedia basa Jawa wis ngancik 25.000 artikel.
  • 10 Februari 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-62 ing donya, kanthi 24.763 artikel.
  • 22 Januari 2010 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-63 ing donya, kanthi 24.269 artikel.

2009[sunting | sunting sumber]

  • 4 Desember 2009 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-64 ing donya kanthi 22.594 artikel.
  • 29 Agustus 2009 - Wikipedia Basa Jawa wis ngancik peringkat ka-65 ing donya kanthi 20.533 artikel.
  • 13 Juli 2009 Wikipedia basa Jawa wis ngancik 20.000 artikel.
  • 20 Maret 2009 - Wikimedia Indonesia nganakaké konferènsi pers ngenani madegé organisasi iki. Jroning konferènsi pers sing dianakaké ing Ops room Dep Kominfo kasebut uga diangkat Christian Sugiono minangka duta Bebaskan Pengetahuan, sarta pratélan ngenani prosès ngecakaké lisènsi Creative Common utawa "Karya Cipta Bersama" ing sangisoré hukum Indonésia.
  • 8 Maret 2009 - Wikipedia basa Jawa umuré wis ganep limang taun!
  • 1 Maret 2009 - Wikipedia basa Jawa wis ngancik peringkat ka-66 ing donya kanthi 17.358 artikel.
  • 24 Februari 2009 - Wikipedia basa Jawa wis ngancik peringkat ka-67 ing donya kanthi 17.048 artikel.
  • 23 Februari 2009 - Wikipedia basa Jawa wis ngancik artikel ka-17.000, artikel mawa irah-irahan Paku-pakuan tinulis dening TracySurya.
  • 21 Februari 2009 - Wikipedia basa Indonésia saiki wis ndarbèni 100.000 artikel. Artikel kaping 100.000 iku Luck By Chance, sawijining film India déning panganggo anonim (120.163.51.107).
  • 15 Februari 2009 - Wikipedia Jawa ngancik peringkat 68 ing donya kanthi 16.475 artikel.


Arsip warta lawas