Gapura:Sajarah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
sunting   

Gapura Sajarah

Sajarah iku sejatine rekaman kedadean-kedadean nyata ing taun kepungkur.

Sajarah iku béda maknané karo istilah babad. Babad maknané luwih jembar, antarané maca nilai-nilai luhur, kapahlawanan, kejayaan, kegetiran, duka lan lara, pengkhianatan, sajarah, silsilah, epos, legenda, kabèh iku dadi siji.

Kedadèn-kedadèn ing ngisor iku nduwèni aji kang istiméwa ing sajarah menungsa antarane:

Artikel pinilih | Gambar pinilih | Tokoh pinilih | Kutipan | Kategori | Sampéyan ngerti ora? | Portal lainnya
sunting   

Artikel pinilih

Haniman puppet.jpg

Kakawin Ramayana punika kakawin ingkang isinipun wiracarita Ramayana. Kakawin punika dipunserat mawi basa Jawa Kina, dipunidhep para pakar dipundamel ing Jawa Tengah pungkasan abad kaping 9 M, kirang langkung kiwa tengenipun taun 870. Kakawin punika dipunwastani adikakawin amargi kaanggep ingkang kapisan, panjang piyambak kaliyan saking saénipun basanipun saking mangsa Hindhu-Jawi.

Sekar rupa kakawin puniki salah satunggiling vèrsi Indhia ingkang kathah prakawis cariyos sang Rama kaliyan sang Sita, wiracarita agung ingkang vèrsi pratamanipun sanjangipun para pandhita dipunanggit déning Walmiki ing basa Sansekreta.

sunting   

Gambar pinilih

Mandailing.jpg
Suku Mandailing ing Sumatra Lor

Suku Mandailing inggih punika salah setunggal suku ing Indonésia ingkang dumunung ing Sumatra Lor. Wonten ing mastani bilih Suku Mandailing menika sebagian saking Suku Batak, ananging wonten ugi ingkang mastani bilih suku menika benten kaliyan Suku Batak.

sunting   

Apa wis pirsa?

sunting   

Prastawa anyar


Jean Tirole

sunting   

Tokoh pinilih

JJRas ca 1976.jpg

Prof. Dr. Johannes Jacobus (Hans) Ras (Rotterdam, 1 April 1926Warmond, 22 Oktober 2003) inggih punika salah satunggaling profésor emeritus basa lan sastra Jawa wonten ing Universitas Leiden. Panjenenganipun makarya minangka profésor wiwit taun 1985 dumugi taun 1992. Kajawi punika, Ras ugi ngasta Kepala Kantor Perwakilan KITLV ingkang sepindhah wonten ing Jakarta.

sunting   

Kategori

sunting   

21 Oktober wonten ing sajarah

sunting   

Kutipan

Cithakan:Gapura:Sajarah/Kutipan/minggu 43

sunting   

Gapura liyané

Agama

Islam

Kristen

Buddha

Hindhu

Budaya

Biografi

Èlmu

Filsafat

Geografi

Jawa

Seni

Komunitas

Sajarah

Wayang


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gapura:Sajarah&oldid=862521"