Gapura:Seni

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pitulung · Komunitas · Gapura · Isi Pilihan · ProyekWiki · Permintaan artikel · Pengusulan


Gapura Seni

sunting   

Sugeng rawuh ing Gapura Seni

Seni iku bagian kabudayan sing ana hubungane karo wujud rasa apik utawa éndah. Rasa apik iku anané ing batin, ing pikiran menungsa. Kesenian iku fungsiné kanggo nyaluraké rasa éndah ing pikiran, tegesé, kesenian iku prosès nyiptaaké wujud-wujud sing marakaké ati krasa seneng, marem, bungah kanggo nglengkapi sisi batin/spiritual kauripan menungsa.

Sebagéan wong duwé anggepan yèn Seni iku mung pelengkap, Sakjané seni iku wis ana kawit menungsa lair, dadi ing saben individu, jiwa seni iku tuwuh bareng karo èlmu individu iku. (sabanjuré...)

sunting   

Artikel pilihan

Piranti gamelan Jawa
Gamelan laras sléndro Si Ketuyung, Keraton Kasepuhan, Cirebon

Gamelan Jawa iku salah siji jinis utawa corak gamelan sing urip ing Jawa Tengah (uga Yogyakarta) lan sebageyan Jawa Wetan. Musik gamelan Jawa iki beda karo musik gamelan saka dhaerah liya, yen musik gamelan Jawa umume nduwe nada luwih lembut lan nganggo tempo luwih lambat, beda karo musik gamelan Bali sing tempone luwih cepet uga gamelan Sundha sing musike mendayu-dayu lan didominasi swara suling.

Notasi

Gamelan Jawa iku nduwe nada-nada pentatonis, Sak prangkat gamelan kumplit iku nduwe 2 laras yaiku: (sabanjuré ...)

sunting   

Gambar pilihan

sunting   

Seniman pilihan

sunting   

Seniman terkenal

sunting   

Kutipan pilihan

   
Gapura:Seni
Nglukis iku gampang banget yèn ora ngerti carané, nanging angèl banget anglakoniné (yèn ngerti carané?)
   
Gapura:Seni
Edgar Degas
Cartella blu.jpg
Apa wis pirsa?
Question mark alternate.svg
sunting    
Satus Dollar AS
Cartella blu.jpg
Kategori
Xmag.png
sunting    

Cithakan:Gapura:Seni/Kategori

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gapura:Seni&oldid=815494"