Wiener Staatsoper

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper yaiku salah siji gedhung opera kang paling tuwa lan paling suwé nampilaké pertunjukan opera ing Éropah Tengah.[1] Wiener Staatsoper wis nampilaké luwih saka 50 pertunjukan opera lan 15 pertunjukkan balèt kang suwéné 300 dina.[1] Bangunan opera hall dibangun wiwit taun 1863 lan rampung ing taun 1869.[2][1] Ing taun 1945, bangunan iki ngalami pengemboman nalika Perang Donya II kang nyebabaké luwih saka 150.000 kostum entèk bareng karo entèké bangunané.[1][3] Sawisé 10 taun, bangunan iki dibangun lan didesain ulang.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id) uniknya.com Diundhuh tanggal 19 Agustus 2011
  2. ^ (id) ruangbaca.com Diundhuh tanggal 22 Agustus 2011
  3. ^ (en) latimes.com Diundhuh tanggal 26 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiener_Staatsoper&oldid=832393"