Westminster Central Hall

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Methodist Central Hall, Westminster

Methodist Central Hall, Westminster iku bangunan sing dumunung ing Victoria Street ing kutha London, ing sisihing Parliament Square, lan Queen Elizabeth II Conference Centre lan ngadhep Westminster Abbey. Iki arupa bangunan multiguna—minangka gréja Methodis, pusat konferensi lan pamèran, galeri seni, bangunan kantor, lan atraksi turis. Ruang utama bangunan iki amot 2,352 kursi.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Central Hall diadegaké kanggo mèngeti sédané John Wesley. Bangunan iki diadegaké ing taun 1912 ing panggonan Royal Aquarium, Music Hall lan Imperial Theatre, sawijining komplèks hiburan wiwit taun 1876 nganti taun 1903. Central Hall naté dianggo patemon pisanan Sidang Umum PBB ing taun 1946. Minangka tandha maturnuwun, Sidang Umum mutusaké mbiayani pangecètan manèh témbok gréja kanthi werna biru enom - cèt mau isih ana, senadyan wis rada nglothok.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 51°30′00″N 0°07′48″W / 51.5°N 0.13°W / 51.5; -0.13