Walibi World

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Maskot Walibi

Koordinat: 52°26′24″N 5°45′45″E / 52.44°N 5.7625°E / 52.44; 5.7625

Goliath nalika wengi
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Walibi World [1][2] iku salah siji papan plesir awujud taman hiburan paling gedhe ing Walanda. Taman iki dumunung ing Biddinghuizen (kotamadya Dronten) ing provinsi Flevoland Walanda. Dhisike diarani taman Six Flags Holland, Walibi Flevo, lan Flevohof.

Jeneng taman Flevohof diwiwiti minangka taman pertanian ing ngendi pengetahuan perkotaan bisa digawe kanggo pertanian. Nalika bangkrute Flevohof ing awal sangang taun kepungkur, taman iki ganti jeneng Walibi Flevo. Taman iki diakuisisi dening Taman Premier ing taun 1998 lan ing taun 2000 pindhah ing Six Flags Holland. Wiwit taun 2005 digunakake jeneng kang saiki. Akeh-akehe atraksi, kalebu roller coaster uga ana liyane yaiku petualangan ing Six Flags lan nalika periode Walibi Flevo. Ing pirang-pirang taun pungkasan taman iku ngupayakake supaya bisa dadi taman keluwarga.

Walibi World duweni pitung roller coaster, uga paling gedhe, paling cepet, lan paling dawa roller coaster ing Benelux the Goliath. Walibi World uga duweni roller coaster kayu lan wahana liyane sasuwene 5 taun, mula total ana pitung roller coasters, lan luwih saka 50 atraksi lan pertunjukan.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Basa Indonésia)tripadvisor.co.id Walibi World Holland (kaundhuh tanggal 19 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Indonésia)booking.com Walibi World (kaundhuh tanggal 19 Agustus 2011)

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Walibi_World&oldid=832398"