Walabi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Walabi
Walabi leher merah
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
Infrakelas: Marsupialia
ordo: Diprotodontia
Suborder: Macropodiformes
kulawarga: Macropodidae

Walabi punika salah setunggaling kéwan ingkang taksih setunggal kulawarga kaliyan kanguru.[1] Walabi dipunpanggihi wonten ing Australia saha ing pulo-pulo ingkang caket Australia.[1] Wonten kathah speciés walabi.[1] Spesies menika dipunklompokaken miturut habitat kadosta semak walabi, walabi kuas, saha walabi watu.[1] Walabi menika kalebet kéwan marsupial atau mamalia ingkang nggadhahi kanthong.[1] Walabi ingkang nembé lair menika alit sanget saha mboten nggadhahi daya menapa-menapa. [1]Nalika lair, anak walabi lajeng tumuju wonten ing kanthong ibunipun.[1] Wonten ing kanthong menika anak walabi saged dipunjagi saking mengsah.[1] Walabi manggen wonten ing kanthong ibunipun ngantos pirang-pirang wulan.[1] Walabi ingkang taksih enem ketingal katon kados anak kanguru ingkang dipunwastani Joeys.[1] Nalika sampun mboten manggén wonten ing kanthong, walabi ugi taksih asring mlumpat tumuju wonten ing kanthong nalika wonten bebaya.[1] Walabi menika dawanipun wonten ingkang ngantos 6 kaki utawi 1,8 meter.[1] Ukuran menika dipunukur saking sirah ngantos buntut.[1] Walabi nggadhahi samparan wingking ingkang kuwat. [1]Samparan menika dipunginakaken sesarengan nalika mlumpat kanthi jarak ingkang tebih. [1]Nalika walabi rumaos kénging bebaya utawi walabi jaler ingkang nembé tukaran, walabi limrahipun ngginakaken samparan menika kanggé nendhang ingkang kuwat.[1]Nama walabi asalipun saking suku Aborigin Eora wonten ing Sydney. [2] Walabi mangen sumebar wonten ing Australia mliginipun wonten ing dhaérah pedalaman ingkang kasusun saking watu-watu.[2] Walabi ugi saged dipunpanggi wonten ing Flinders Ranges Australia Selatan, Taman Nasional Freycinet Tasmania, saha wonten ing Taman Nasional Namadgi saha Kosciuszko ing pegunungan Alpen Australia.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (en)animals.nationalgeographic.com(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)
  2. ^ a b c (id)australia.com(dipunundhuh tanggal 7 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Walabi&oldid=833046"