Wadhuk Jatiluhur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wadhuk Saguling
Jinis tlaga Wadhuk
Dhaérah pangumpulan banyu - km2 (- mi²)
Dumunung ing negara Indonésia
Dawa maks. - kilometer (- mi)
Amba maks. -kilometer (- mi)
Jembar -km2 (- mi²)
Jero rata-rata -meter (- kaki)
Jero maks. -meter (- kaki)
Volume banyu -km3 (- mi³)
Dawané pinggir tlaga1 -kilometer (- mi)
Èlevasi -meter (- kaki)
Pulo -
Pemukiman Kebumèn
1 Dawané pinggir tlaga ora pati cetha dèfinisiné.

Wadhuk Jatiluhur iku wadhuk sing dumunung ing Kecamatan Jatiluhur, Kabupatèn Purwakarta (±9 km saka pusat Kutha Purwakarta). Bendungan Jatiluhur arupa bendungan paling gedhé ing Indonésia. Bendungan iku dijenengaké déning pamaréntah Wadhuk Ir. H. Juanda, kanthi panorama tlaga sing jembaré 8.300 ha. Bendungan iki wiwit dibangun taun 1957 déning kontraktor asal Prancis, kanthi potènsi banyu sing sumadya 12,9 milyar m3 / taun lan minangka wadhuk] serbaguna pisanan ing Indonésia.

Ing Wadhuk Jatiluhur, kapasang 6 unit turbin kanthi daya terpasang 187 MW lan prodhuksi tenaga listrik rata-rata 1.000 yuta kwh saben taun, dikelola déning PT. PLN (Persero).

Saliyané kuwi Wadhuk Jatiluhur nduwèni fungsi panyadyan banyu irigasi kanggo 242.000 ha sawah (setaun tandur kaping pindho), banyu baku kanggo ombèn, budi daya iwak lan pangendhali banjir sing dikelola déning Perum Jasa Trita II.


Bendungan Jatiluhur
Waduk Jatiluhur

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wadhuk_Jatiluhur&oldid=854007"