Vibrio cholerae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vibrio cholerae
TEM image
Klasifikasi èlmiah
krajan: Bacteria
filum: Proteobacteria
kelas: Gamma Proteobacteria
ordo: Vibrionales
kulawarga: Vibrionaceae
Genus: Vibrio
Species: V. cholerae
Jeneng binomial
Vibrio cholerae
Pacini 1854

Vibrio cholerae yaiku baktèri gram negatif, kanthi wagun basil (watang) lan asipat motil (bisa obah), nduwèni struktur antogènik saka antigen flagelar H lan antigèn somatik O, gamma-proteobacteria, mesofilik lan kemoorganotrof, habitat alaminé ing lingkungan akuatik lan umume padha asosiasi kanthi eukariot.[1] Spesiès Vibrio kerep didhapuk kanthi sipat patogenisitase manungsa, utamané V. cholerae panyebab lelara kolèra sing ngrembaka ing negara kang nduwèni banyu resik sithik lan nduwèni sanitasi kang ala.[2] V. cholerae ditemokaké wiwitané déning ahli anatomi saka Italia kang arané Filippo Pacini ing taun 1854. [3]. Nanging, panemon wiwitan iki lagi dikenal sawisé Robert Koch, kang nyinaoni lelara kolèra ing Mesir, taun 1883 kasil mbuktèkaké yèn baktèri mau panyebab kolera. [3]

Isolasi[sunting | sunting sumber]

Kanggo nganakake isolasi lan pangopenan vibrio, bisa nggunakake media Thiosulfate-citrate-bile salts agar (TCBS) kang minangka media selektif kanggo isolasi lan pemurnian Vibrio.[2] Vibrio mampu nggunakake sukrosa minangka sumber karbon kanthi werna kuning, dene liyane werna ijo.[2] Nanging uga ana kang mikrob kang bisa thukul ing media iki, kayata Staphylococcus, Flavobacterium, Pseudoalteromonas, lan Shewanella.[2] dene kanggo nambahi Vibrio, bisa nggunakake media Alkaline Peptone Water (APW) kang duweni pH relatif dhuwur, yaiku kira-kira 8.4 lan ngandhut NaCl kang cacahe 1-2%.[2]Pamodotan optimum vibrio yaiku ing suhu antarane 20- 35oC.[2]

Uji Biokimia[sunting | sunting sumber]

Teknik kang digunakake ing identifikasi fenotipe V. cholerae yaiku uji lisin dekarboksilase lan ornitin (arginin) dekarboksilase, oksidase, Kliger Iron Agar (KIA), dan uji indol.[4] V. cholerae bisa nuduhake asil positif ing patang uji biokimia mau.[4] Asil positif kanggo uji oksidase, uji lisin, lan arginin dekarboksilase yaiku kabentuke werna ungu tuwa.[4] Ing uji KIA, ora kabentuk gas, kanthi slant (bageyan lumahing media) kanthi werna abang (asifat basa) lan butt (bageyan dasar media) wernane kuning (asifat asam).[5] kanggo nguji indol, bakal kabentuk werna abang semu ungu ing lumahing.[5]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Holt JG, Krieg NR. 1994. Bergey’s manual of determinative microbiology, 9th ed.. Baltimore: The Williams & Wilkins Co. Hal:190-274.
  2. ^ a b c d e f Thompson FL, Iida T, Swings J. 2004. Biodiversity of vibrios. Microbiol Mol Biol Rev 68: 403-31.
  3. ^ a b Pollitzer, R. 1959. Cholera. Geneva: World Health Organization.
  4. ^ a b c Choopun N, Louis V, Huq A, Colwell RR. 2002. Simple procedure for rapid identification of Vibrio cholerae from the aquatic environment. Appl Environ Microbiol 68: 995-8.
  5. ^ a b Kay BA, Bopp CA, Wells JG. 1994. Vibrio cholerae and Cholera: Molecular to Global Perspectives. Washington DC: ASM Pr.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Temokna informasi luwih akèh ing Vibrio cholerae kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Cithakan:Klasifikasi bakteri Cithakan:Bakteri-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vibrio_cholerae&oldid=833181"