Uskup

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mgr. Johann Otto von Gemmingen, (Pangeran-Uskup saking Augsburg).

Uskup punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing Keuskupan lan arupi bagéyan saking hierarki Gréja Katulik Roma sasampunipun Sri Paus (Uskup Agung Roma) lan Kardinal. Salebetipun kalenggahanipun puniki, Uskup asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben Uskup, amargi tahbisanipun, langsung dados bagéyan saking jajaran para Uskup sa-donya (Collegium Episcopale) ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan kagungan tanggel waler dhumateng sedaya Gréja Katulik (Paroki) ingkang wonten ing salebetipun wilayah Keuskupan-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan Uskup asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning Tahta Suci (The Holy See) ing Vatikan, Roma.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uskup&oldid=832098"