Universitas Muhammadiyah Yogyakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Muhammadiyah Yogyakarta
Motto "Unggul dan Islami"
Diadegaké 1 Maret 1981
Jinis Swasta
Afiliasi kaagamaan Islam
Rektor Ir. H.M. Dasron Hamid, M.Sc.
Lokasi Daerah Istimewa Yogyakarta, Flag of Indonesia.svg
Alamat Jl. Lingkar Selatan, Kasihan, Bantul,
Telepon +62 274 387656
Afiliasi Muhammadiyah
Situs wèb http://www.umy.ac.id/
Universitas Muhammadiyah Yogyakarta

Universitas Muhammadiyah Yogyakarta yaiku salah siji universitas swasta kang ana ing Yogyakarta dununge ana ing Kampus Terpadu Universitas Muhammadiyah Yogyakarta, dalan Lingkar Selatan Bantul, DIY.

Para pegawe ing UMY entuk prioritas utawa digatekake banget, kanggo majune UMY. Amarga iku saben taun UMY ngirimake kurang luwih 20 utawa 30 dosen kanggo sekolah maneh, S2 lan S3, ning manca utawa ing negara dhewe.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Kepinginan ngedekake Universitas Muhammadiyah Yogyakarta (UMY) iku ana wiwit Prof. Dr. Kahar Muzakkir bola-bali ngusulake ngedekake Universitas Muhammadiyah. Nalika Pimpinan Pusat Muhammadiyah Majelis Pengajaran ngresmikaken Fakultas Keguruan lan Ilmu Pendhidhikan (FKIP) ing Yogyakarta nalika tanggal 18 November 1960, ing kono dibabarake yen FKIP minangka bageyan saka Universitas Muhammadiyah. Nalika sasi Maret 1981, saka saka perjuwangan para aktivis Muhammadiyah kayata Drs. H. Mustafa Kamal Pasha, Drs. M. Alfian Darmawam, Hoemam Zainal, S.H., Brigjen. TNI. (Purn.) Drs. H. Bakri Syahid, K.H.Ahmad Azhar Basir, M.A., Ir.H.M.Dasron Hamid, M.Sc., H.M. Daim Saleh, Drs. M. Amien Rais, H.M.H. Mawardi, Drs. H. Hasan Basri, Drs. H. Abdul Rosyad Sholeh, Zuber Kohari, Ir. H. Basit Wahid,H Tubin Sakiman golek mahasiswa kanthi tenanan disengkuyung dening Ketua Pimpinan Pusat Muhammadiyah nalika iku, K.H. A. R. Fakhrudin lan Ketuwa Pimpinan Wilayah Muhammadiyah DIY H. Mukhlas Abror, kanthi resmi ngedekake Universitas Muhammadiyah Yogyakarta, kang ngrembaka nganti saiki.

Wiwitane, UMY dipandhegani dening Brigjen. TNI (Purn) Drs. H. Bakri Syahid, nalika iku, panjenengane wsi rampung anggone njabat Rektor IAIN Sunan Kalijaga Yogyakarta. Sawise H. Bakri Syahid, Ir. H. M. Dasron Hamid, M.Sc. dadi rektor UMY, nanging perijinan saka mentri durung rampung banjur di cekel dening sesepuh Muhammadiyah, H. M. H Mawardi, banjur dadi rektor. Sawise ijin mentri metu Ir.H.M. Dasron Hamid, M.Sc. dadi rektor UMY.

Staf Dosen Pendidikan Dokter[sunting | sunting sumber]

Guru Besar Kedokteran Umum
  • Prof. Dr. dr. H. Soewito, Sp.THT(K)
  • Prof.dr.H.Moh. Anwar, M.Med.Sc.,Sp.OG(K)
  • Prof.Dr.dr.H.Sulchan Soefoewan, Sp.OG(K)
  • Prof.Dr.Sri Kadarsih, M.Sc.
  • dr. H. Djauhar Ismail, MPH. Ph.D.Sp.A(K)
  • Prof. dr.H. Soemarno WS, Sp.KJ.,Ph.D


Senat Kehormatan
  • Departemen Histologi = dr. Sutrisno Darmosumarto, SU, Sp.A.
  • Departemen Fisiologi = Prof. dr. Sri Kadarsih, M.Sc., Ph.D
  • Departemen IKM/ IKK = dr. Doeljachman, MPH
  • Departemen Bedah = dr. Ishandono, M.Sc., Sp.B., Sp.BK
  • Departemen Obsgin = Prof. Dr. dr. Moch. Anwar, M.Med.Sc., SpOG(K); Prof. dr. Sulchan Soefoewan, PhD, SpOG(K); dr. Heru Pradjatmo, Sp.OG(K), M.Kes.
  • Depatemen Anak = Prof. dr. Djauhar Ismail. Sp.A(K), Ph.D.
  • Departemen Interna = dr. Adi Wiyono, Sp.PD, KHOM
  • Departemen THT = Prof. dr. Soewito, Sp.THT(K), Ph.D.
  • Departemen Anestesi = dr. Bambang Suryono, Sp.An., KNA, KIC, M.Kes
  • Depatemen Mata = dr. Mu’tassimbillah Ghozi, Sp.M(K)
  • Departemen Saraf = dr. Prof. Dr. dr. Rusdi Lamsudin, M.Med.Sc., Sp.S(K)
  • Departemen Jiwa = Prof. dr. Soemarno Ws, Ph.D., Sp.KJ(K); Prof. dr. Makmuri Muchlas, Ph.D, SpKJ.
  • Departemen Forensik = dr. R. Soeghandi, Sp.F(K)


Staf Dosen
  • dr. Erwin Santosa, Sp.A, M.Kes
  • dr. Ekorini Listiowati
  • dr. Adang M. Gugun, Sp.PK, M.Kes
  • dr. Agus Suharto, Sp.PA
  • dr. Agus Widyatmoko, Sp.PD, M.Sc.
  • dr. Ahmad Edy Purwoko, M.Kes
  • dr. Alfaina Wahyuni, Sp.OG., M.Kes
  • dr. Ana Majdawati, Sp.Rad. M.Kes
  • dr. Ardi Pramono, Sp.An, M.Kes
  • dr. Ardiansyah, Sp.S, M.Kes
  • dr. Arlina Dewi, M.Kes
  • dr. Asti Widuri, Sp.THT, M.Kes
  • dr. Bambang Edi S, Sp.A, M.Kes
  • dr. Denny Anggoro Prakoso
  • dr. Dirwan Suryo Soularto
  • Dra. Idiani Darmawati
  • dr. Ikhlas M. Jenie, M.Med.Sc
  • dr. Inayati Habib, M.Kes
  • dr. Indrayanti, Sp.PA
  • dr. Irman Sukirman
  • dr. Kusbaryanto, M.Kes
  • Dra. Lilis Suryani, M.Kes
  • dr. Muhammad Khotibuddin
  • dr. Nur Hayati
  • dr. Nur Shani Meida, M.Kes
  • dr. Ratna Indriawati, M.Kes
  • dr. Sagiran, Sp.B, M.Kes
  • Dra. Salmah Orbayinah, Apt, M.Kes
  • dr. Siti Aminah TSE, Sp.KK, M.Kes
  • S.N. Nurul Makiyah, S.Si, M.Kes
  • dr. Sri Sundari, M.Kes
  • Sri Tasminatun, S.Si, Apt.
  • dr. Supriyatiningsih, M.Kes
  • dr. Suryanto, Sp.PK
  • dr. Titik Hidayati, M.Kes
  • dr. Tri Wahyuliati, Sp.S, M.Kes
  • drh. Tri Wulandari K, M.Kes
  • Tri Pitara Mahanggoro, S.Si, M.Kes
  • dr. Warih Andan Puspitosari, Sp.KJ., M.Sc.
  • dr. Wiwik Kusumawati, M.Kes
  • Dra. Yoni Astuti, M.Kes
  • Yuningtyaswari, S.Si, M.Kes
  • dr. Yunani Setyandriana, Sp.M., M.Kes.
  • drh. Zulkhah Noor, M.Kes
  • dr. Yunani Setyandriana, Sp.M
  • dr. Akhmad Syaiful Fatah Husain
  • dr. Devi Artami, Sp.KK., M.Kes.


  • Fakultas Pendidikan
  • Pendidikan Bahasa Inggris

Program Strata II[sunting | sunting sumber]

Ing UMY uga ana program Pasca Sarjana, yaiku[1]:

  • Magister Manajemen
  • Magister Studi Islam
  • Magister Manajemen Rumah Sakit
  • Magister Ilmu Pemerintahan
  • Magister Ilmu Keperawatan

Program Strata III[sunting | sunting sumber]

  • Psikologi Pendidikan Islam
  • Politik Islam

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]