Universitas Muhammadiyah Magelang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Muhammadiyah Magelang
UMMGL
Gambar:Logo ummgl.png
Diadegaké 31 Agustus 1964
Jenis Perguruan Tinggi Muhammadiyah
Motto "Unggul dalam Ilmu, Islami dalam Perilaku"
Rèktor Prof.Dr. H. Achmadi
Lokasi , Magelang, Jawa Tengah, Flag of Indonesia.svg
Telepon Kampus 1 : (0293) 362082,Faks.(0293) 361004, Kampus 2 : (0293) 326945
Situs web http://www.ummgl.ac.id


Universitas Muhammadiyah Magelang (UMMGL) (Basa Inggris: Muhammadiyah University of Magelang) iku salah siji perguruan tinggi swasta kang ana ing Magelang propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Universitas iki ngadek tanggal 31 Agustus 1964 lan dadi lembaga pendidikan tinggi ing sangisore persyarikatan Muhammadiyah.

Fakultas dan Program Studi[sunting | sunting sumber]

Ing Universitas Muhammadiyah Magelang ana 6 fakultas lan pira-pira program studi ing jerone:

  • Fakultas Teknik ana patang Program studi
  1. Teknik Informatika (S1) Akreditasi C
  2. Teknik Informatika (D3) Akreditasi C
  3. Teknik Industri (S1) Akreditasi C
  4. Teknik Otomotif (D3) Akreditasi C
  • Fakultas Ekonomi ana rong Program studi:
  1. Manajemen (S1)
  2. Akuntansi (S1)
  • Fakultas Keguruan lan Ilmu Pendidikan ana rong program studi
  1. Bimbingan dan Konseling (S1)
  2. Pendidikan Anak Usia Dini (PAUD) (S1)
  • Fakultas Hukum ana saprogram studi
  1. Ilmu Hukum (S1)
  • Fakultas Agama Islam ana telung program studi
  1. Pendidikan Agama Islam (PAI) (S1)
  2. Ekonomi Syariah (S1)
  3. Pendidikan Guru Madrasah Ibtidaiyah (PGMI) (S1)
  • Fakultas Ilmu Kesehatan ana rong program studi
  1. Keperawatan (D3)
  2. Farmasi (D3)

Fasilitas lan Pelayanan[sunting | sunting sumber]

Kanggo nyengkuyung perkuliahan lan nggawe gampange mahasiswa, Universitas nduweni Fasilitas kang arupa:

  • Lembaga Penelitian lan Pengadian Masyarakat (LP3M)
  • Pusat Pembinaan lan Pengembangan Studi Islam (P3SI)
  • Pusat basa (Language Center)
  • Lembaga Konsulrasi lan Bantuan Hukum (LKBH)
  • Unit Pelaksana Teknis Pusat Komputer (UPT. PUSKOM)
  • Unit Pelaksana Teknis Perpustakaan

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:PTS di Indonesia

[id:Universitas Muhammadiyah Semarang]]