Rektor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rektor yaiku tembung kang asale saka basa Latin regera kang artine guru. Kantor rektor kasebut rektorat utawa ing dalem basa Inggris Rectorate. Kanggo wong kang wis jabat rektor , gelar kang dienggo yaiku Rector Emeritus.

definisi=definisi tembung rektor saged dikategoriake :

  1. Ing dalem pangertinan akademis
  2. Ing dalem pangertinan agama
  3. Ing dalem pangertinan politik

Isitlah liya kanggo Rektor[sunting | sunting sumber]

  • Rector Magnificus
  • Lord Rector
  • President (sistem Anglo-Saxon kaya Serikat, Canada,sak lintune.)
  • Chancellor (sistem Commonwealth kaya Inggris Raya, Malaysia, India, Australia, sak lintune.)
  • Excelentísimo e Ilustrísimo Señor Professor Doctor Don (Diikuti jeneng Rektor) (Spanyol)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rektor&oldid=834734"