Tom Cruise

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tom Cruise
TomCruiseDec08MTV cropped.jpg
Tom Cruise
Asma wiyosan Thomas Cruise Mapother IV
Miyos 3 Juli 1962 (umur 52)
Syracuse, New York
Taun aktif 1981 - Sekarang
Sisihan Mimi Rogers (1987-1990)
Nicole Kidman (1990-2001)
Katie Holmes (2006-)

Tom Cruise (lair 3 Juli 1962; umur 52 taun) dheweké kuwi aktor lan produser film saka Amerika Serikat kang dadi nominasi ning ajang Academy Award, lan dadi pamenang nganti ping telu nggawa bali panghargaan Golden Globe Award, Tom uga kagolong aktor kang paling sukses ning Hollywood, mulai karir ning bidang hiburan awit taun 1980an,

Tom Cruise lair ing kutha Syracuse, New York. [1] liyane, aktor Cruise dadi produser film, sutradara lan penulis scrip.[1] Film-filmé akeh nembus box office ing antarané TOP GUN lan MISSION IMPOSIBLE. [1]

Cruise nikah karo Katie Holmes ing tanggal 18 November 2006, karo pesta gedhe. [1] Cruise kang sakdurungé tau nikah karo aktris Nicole Kidman lan Mimi Rogers iku, dikaruniai bayi saka Katie, Suri kang lahir pirang bulan sakdurungé nikah. [1]

Cruise tau njalin asmara karo model Sofia Vergara, Penelope Cruz lan Rebecca De Mornay. [1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dimainaké karo Tom Cruise[1]:

  • 1981 ENDLESS LOVE
  • 1981 TAPS
  • 1983 THE OUTSIDERS
  • 1983 LOSIN' IT
  • 1983 RISKY BUSINESS
  • 1983 ALL THE RIGHT MOVES
  • 1985 LEGEND
  • 1986 TOP GUN
  • 1986 THE COLOR OF MONEY
  • 1988 COCKTAIL
  • 1988 YOUNG GUNS
  • 1988 RAIN MAN
  • 1989 BORN ON THE FOURTH OF JULY
  • 1990 DAYS OF THUNDER
  • 1992 FAR AND AWAY
  • 1992 A FEW GOOD MEN
  • 1993 THE FIRM
  • 1994 INTERVIEW WITH THE VAMPIRE
  • 1996 MISSION: IMPOSSIBLE
  • 1996 JERRY MAGUIRE
  • 1999 EYES WIDE SHUT
  • 1999 MAGNOLIA
  • 2000 MISSION: IMPOSSIBLE II
  • 2001 STANLEY KUBRICK: A LIFE IN PICTURES
  • 2001 VANILLA SKY
  • 2002 SPACE STATION 3D
  • 2002 MINORITY REPORT
  • 2002 AUSTIN POWERS IN GOLDMEMBER
  • 2003 THE LAST SAMURAIA
  • 2004 COLLATERAL
  • 2005 WAR OF THE WORLDS
  • 2006 MISSION: IMPOSSIBLE III
  • 2007 I MARRIED A WITCH
  • 2007 THE EYE
  • 2008 THE FEW

Tom Cruise rupanya benar-benar pingin tampil sempurna dadi rocker ing film anyaré, ROCK OF AGES lan kanggoné, Cruise berguru ing sang ahli, Jon Bon Jovi. [2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Thomas Cruise Mapotherdipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ (id)Berita Thomas Cruise Mapotherdipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tom_Cruise&oldid=831217"