Penelope Cruz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Penélope Cruz
Penélope Cruz.jpg
Penélope Cruz in 2008
Asma wiyosan Penélope Cruz Sánchez
Miyos 28 April 1974 (umur 39)
Alcobendas, Community of Madrid, Spain
Pakaryan Actress
Taun aktif 1992–present

Penélope Cruz Sánchez (lair ing Alcobendas, Madrid, Spanyol, 28 April 1974; umur 39 taun), aktris saka SpanyolAktris lan bintang model iki kondang amarga perané dadi Alejandra ning film ALL THE PRETTY HORSES nalika taun 2000 kang sakaligus anggawe dheweké berkesempatan njalani kisah asmara karo aktor film Matt Damon.[1] Ananging njalin asmara wong loro mau ora suwe, bintang model kang anduweni jeneng asli Penélope Cruz Sánchez itu mampu bertahan hanya selama syuting film tersebut.[1]

Cruz uga tau njalin asmara karo aktor ganteng Tom Cruise, meski bisa nganti telung taun, hubungané wong loro mau diakiri.[1] Akiré, nalika dheweké mbintangi film SAHARA sakaliyan karo aktor ganteng Matthew McConaughey, maneh-maneh dheweké pisah maneh ning wulan Mei, taun 2011.[1]

Sawisé tampil ning film VANILLA SKY bebarengan karo Tom Cruise, Cruz ning film BANDIDAS ning taun 2006 bebarengan karo aktris Salma Hayek.[1] NIng film VOLVER ning taun 2006, aktingé Cruz akeh kang olih pujian saka kritikus film dunya, ora sempet dadi nominasi Best Actress ning ajang Academy Award lan Golden Globe.[1] Ning ajang Cannes Film Festival, dheweké olih panghargaan dadi Best Actress.[1]

Ning taun 2008, Cruz bali maneh mbuktikaké kualitasé ning film VICKY CRISTINA BARCELONA.[1] Amarga perané kang apik dadi María Elena, dheweké dinominasikaké maneh ning ajang bergengsi Academy Award lan Golden Globe Award dadi Best Supporting Actress.[1]

Impian Cruz akiré dadi nyata.[1] Dheweké bisa anggawa bali piala emas ning ajang Academy Awards kaping 81 kang diadakaké nalika tanggal 22 Januari taun 2009.[1] Cruz bisa anggawa piala Oscar kang pisanan dadi Aktris Pemeran Pembantu kang paling apik.[1]

Ning 2009, Cruz tampil ning film G-FORCE dadi pengisi suara Juarez, BROKEN EMBRACES lan NINE.[1] Film terakiré iki anggawe Cruz bali maneh mlebu nominasi Academy Awards lan Golden Globes ning kategori Best Supporting Actress.[1]


FILMOGRAPHY[1][sunting | sunting sumber]

  • 1992 JAMÓN, JAMÓN
  • 1992 BELLE ÉPOQUE 1993 FOR LOVE, ONLY FOR LOVE MARY PER AMORE, SOLO PER AMORE
  • 1993 THE GREEK LABYRINTH
  • 1993 THE REBEL
  • 1994 ALEGRE MA NON TROPPO
  • 1994 TODO ES MENTIRA
  • 1995 ENTRE ROJAS
  • 1995 EL EFECTO MARIPOSA
  • 1996 LA CELESTINA
  • 1996 BRUJAS
  • 1996 MÁS QUE AMOR, FRENESÍ
  • 1997 LOVE CAN SERIOUSLY DAMAGE YOUR HEALTH
  • 1997 OPEN YOUR EYES
  • 1997 LIVE FLESH
  • 1997 ET HORNE AF PARADIS
  • 1998 THE GIRL OF YOUR DREAMS
  • 1998 THE HI-LO COUNTRY
  • 1998 DON JUAN
  • 1999 ALL ABOUT MY MOTHER
  • 1999 TWICE UPON A YESTERDAY
  • 2000 ALL THE PRETTY HORSES
  • 2000 WOMAN ON TOP
  • 2001 BLOW
  • 2001 DON'T TEMPT ME
  • 2001 CAPTAIN CORELLI'S MANDOLIN
  • 2001 VANILLA SKY
  • 2002 WAKING UP IN RENO
  • 2003 FANFAN LA TULIPE
  • 2003 GOTHIKA
  • 2004 HEAD IN THE CLOUDS
  • 2004 NOEL
  • 2004 DON'T MOVE
  • 2005 SAHARA
  • 2005 CHROMOPHOBIA
  • 2006 BANDIDAS
  • 2006 VOLVER
  • 2007 MANOLETE
  • 2007 THE GOOD NIGHT
  • 2008 ELEGY
  • 2008 VICKY CRISTINA BARCELONA [2]

Film romantis kang dirilis ning tanggal 15 Agustus.[2]

  • 2009 G-FORCE JUAREZ (VOICE)
  • 2009 BROKEN EMBRACES
  • 2009 NINE
  • 2010 SEX AND THE CITY 2
  • 2011 PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi penelope cruz dipununduh tanggal 13 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita penelope cruz dipununduh tanggal 13 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Penelope_Cruz&oldid=830975"